Hírek a Diákszínpad életéből - Csongorok és Tündék

2016 nyarán első alkalommal szerveztünk a diákszínpados tanulóknak drámás tábort. A beszédgyakorlatok, kontakt tánc mellett Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című darabját dolgoztuk fel Gonda Adrienn forgatókönyve alapján. Úgy gondoltuk, hogy a Csongorok és Tündék című darabbal fogunk bemutatkozni a huszonhatodik Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón.

A Magyar Drámapedagógiai Társaság (MDPT) és a Fegyverneki Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében 2017. március 24-én került sor a megyei fordulóra. Nagyon nagy izgalommal készültünk erre a megmérettetésre.

Az előadások megtekintése után a zsűri elnöke, Uray Péter rendező, koreográfus, művész tanár értékelte produkciónkat. Nagy meglepetésünkre, nemcsak a darabot minősítették, hanem az előadásban legjobb színészi teljesítményt nyújtó szereplőket is.

Az Újszászi Diákszínpad tagjai közül Borsos Klaudia 5. b osztályos tanuló, Mihályi Richárd 8.a osztályos tanuló és Sallai Péter 7.c osztályos tanuló kiemelkedő színészi játékáért különdíjban részesült. A Diákszínpad bronz minősítést kapott.

A zsűri tagjainak elismerő szavai újabb lendületet adtak számunkra ahhoz, hogy érdemes fejleszteni előadókészségünket, tovább dolgozni, és egy újabb darabbal megmutatnunk magunkat.

A Csongorok és Tündék fegyverneki szereposztása:

 

Csongor 1: Varga Levente

Csongor 2: Mihályi Richárd

Csongor 3: Sallai Péter

Tünde 1: Tóth Kitti

Tünde 2: Ézsiás Zsófia

Tünde 3: Samu Nóra

Mirígy: Rábai Renáta

Az Éj: Kenyeres Bernadett

Balga: Mihályi Richárd

Ilma: Borsos Klaudia

Kurrah: Oláh Krisztián

Berreh: Oláh Péter

Duzzog: Samu Dóra

Rókalány: Vadkerti Kitti

 

 

Székelyfalvi Gáborné

 

 

@Napló

Események

Hátra

Előre