ECDL Vizsga és Verseny 2017

Vizsga és verseny

Mozgalmasan kezdődött a 2017- es évünk az informatika oktatás terén iskolánkban, az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

Január 31 - én ECDL vizsgán vettünk részt 17 tanulóval a szolnoki Karakter Kft. vizsgaközpontjában. Szeptember óta, heti 2 órában készültünk az első vizsga – számítástechnikai alapismeretek – sikeres teljesítésére. A gyermekek nagy izgalommal várták a napot, amikor is számot adhattak tudásukról. Vidám utazás után, jó kedvűen, bár kicsit megilletődve oldották meg a számukra előkészített feladatsort.

Büszkén mondhatom, hogy mindegyik tanuló remekül helyt állt, hiszen minden gyermeknek sikerült az első modul teljesítése.

Február 8-án Mezőtúrra a Teleki Blanka Gimnáziumba utaztam 12 tanulóval a Németh József Informatikai Emlékversenyre, amely idén tizenegyedik alkalommal került megrendezésre.

Az informatika verseny 5-6. osztályosok részére, illetve 7-8. osztályosok részére szólt, 3 kategóriában:

  • grafika (számítógépes rajzverseny),
  • szövegszerkesztő (szövegszerkesztő program használata) és bemutatókészítés (bemutatókészítő program használata)
  • internethasználat (internetes keresés, és levélküldés)

Két visszaküldött forduló után a legjobbakat behívták a döntőbe, ahol a kiválasztott tanulók összemérhették erejüket, gyakorlati informatikai tudásukat.

A döntőbe számtalan település iskolájából kerültek gyerekek, így például Mezőtúrról, Szolnokról, Békésről, Békéscsabáról, Orosházáról, Karcagról, Szarvasról, Törökszentmiklósról.

Örömmel számolhatok be róla, hogy tanulóink remekül helyt álltak, hiszen a lelkes kis csoport, egy I. helyezést, kettő II. helyezést és három III. helyezést ért el.

Most lássuk név szerint a helyezést elért tanulókat:

  1. hely:

Sipos Gréta 7. c internetes keresés

  1. helyezés

Szaszkó Dorka 8. a internetes keresés

Mátyus Martin 6. a szövegszerkesztés

  1. helyezés

Konka Tímea 7. a szövegszerkesztés

Patkó Fanni 6. b szövegszerkesztés

Varga Balázs 6. b grafika

 

 

Köszönettel tartozom a Zagyvaparti Idősek Otthona igazgatónőjének, Nyitrainé Kiss Katalinnak, hogy engedélyezte buszuk használatát Szolnokra és Mezőtúrra is, valamint kolléganőmnek, Eszesné Csizmadia Melindának, hogy az ECDL vizsga alkalmával  segítséget nyújtott a gyerekek utaztatásában.

 

Pomázi Melinda

informatika tanár

@Napló

Események

Hátra

Előre