Farsang 2017

„Csendben csomagol a tél….”

 

 

Nagy szeretettel és izgalommal köszöntöttük Vendégeinket az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola alsó tagozatának Farsangi mulatságán!

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak a farsang, azaz a vidám összejövetelek, az álarcos mulatságok és a néphagyományokat fölelevenítő télbúcsúztatás időszaka. A farsang a tavaszköszöntés ősi, pogány örömünnepéből nőtt ki, és sajátos módon magába olvasztotta a különféle hagyományokat.

Iskolánk hagyománya, hogy minden Farsangkor az alsós osztályok vidám jelmezekbe öltözve, kis műsorral, remek tánctudással örvendeztetik meg a kedves szülőket, nagyszülőket, testvéreket, rokonokat a gyerekek a zsúfoltságig megtelt Városi Művelődési Házban. A jelmezes felvonulást a legkisebbek, az első osztályosok élvezték a legjobban, hiszen az ő életükben ez volt az első iskolai farsang.

A színes, ötletes jelmezek a gyerekek a szülőkés a pedagógusok kreativitását dicsérik.

A csoportos táncokat az 1. osztályosok nyitották meg, a Zenemanók és Pinokkiók táncával.

 A 2. osztályosok Modern tánca és a Madárijesztők nagy tapssal vonultak le műsoruk után.

A 3. osztályos Kéményseprők és Denevérek tánca is  nagy sikert aratott.

A 4. osztályosok ritmusos Cinege és Pizza kínáló tánca zárta a sort.

Egyéni jelmezbe bújva, kicsit más bőrében lehetünk azok, akik álmunkban szeretnénk lenni. Évek óta nem volt ilyen jelmez kavalkád, a kedves szülők ötletei nem fogynak ki sosem. A csoportok színpompás műsora után ők voltak láthatóak a színpadon, melyet zsűri díjazott

Aki megszomjazott vagy megéhezett, finom üdítővel és süteményekkel olthatta szomját vagy éhségét. Kár, hogy vége lett, de nem baj, mert farsang lesz jövőre is!

A rendezvény bevétele, mint eddig is visszakerült az osztályokhoz, ezzel támogatták kedves vendégeink az osztálykirándulásokat!

Támogatóink voltak: iskolánk technikai dolgozói, Szabó Ildikó és családja,a 4H Egyesület /tombolatárgyakat/, a Móricz Pizzéria/ pizza ajándék utalványt/ Pál József/tombolatárgyakat/a Borostyán Cukrászda  és a tombola fődíja a Zénó Pékség super extra illatozó pizzája,melyet egy elsős kisfiú Boti nyerte meg.

Ezúton is szeretnék valamennyi szervezőtársam nevében köszönetet mondani a segítő szülők, kollégák önzetlen munkájáért, a tombola felajánlásokért!

Bartáné Mucza Tünde gyermekszervezet vezető

 

 

@Napló

Események

Hátra

Előre