#SULIM ALKOTÓI PÁLYÁZAT 2018.

 Most megmutathattuk, hogy nekünk mit jelent  a befogadó, jó iskola! Közös alkotásainkat várták  a #SULIM pályázatra még szeptember végén. Sokat kellett gondolkodnunk, ötletelnünk, hogy a Mi gyermekeink hogyan is láthatják az iskolánkat, hogyan és milyen technikával vágjunk bele egy olyan pályamű elkészítésébe amivel van esélyünk nyerni. Aranyat, természetesen az arany minősítés elérése volt a cél melyhez az elismerés mellett számtalan sporteszköz társult.

 Közös összefogással, több mint 45 tanuló közreműködésével elkészültünk egy olyan munkával melyet a méretei miatt csak fotódokumentáció útján tudtunk bemutatni a zsűrinek. Vegyes technikával, iskolánkat gyerekekkel körbe ölelő plasztikus festményt polikarbonát alapra készítettük. Sok alapanyag, rengeteg idő, jobbnál jobb ötletek és sok szorgos kis kéz kellett hozzá. Na persze mi is, azok a pedagógusok akik a számtalan ötletet egy egésszé gyúrták. Lénártné Kontor Barbi kolléganő nélkül csak fél fogaskerékkel ment volna minden.

 Elkészültünk, dokumentáltunk mindent és vártunk. Kaptunk apró, pozitív visszajelzéseket a kontakt központ részéről de az eredményhirdetés még egészen november 28-ig váratott magára.

 Nagy várakozással készültem a díjátadóra melyre Bogárné Simon Klárikát én is elkísérhettem. A nívós rendezvényen a keleti országrész résztvevő iskoláinak intézményvezetői várták az eredményeket. Érdekes és értékes beszámolókkal találkozhattunk melyek megmutatták más települések gyermekei hogyan élik a mindennapokat, bepillanthattunk kicsit más intézmények életébe.

 A pályázatban 15.000 gyermek vett részt ami minden várakozást felül múlt. Csodálatos, hogy mekkora ereje van az összefogásnak egy cél érdekében, mire vagyunk képesek együtt, egymásért, mennyi mindent meg tudunk valósítani.

Nekünk is sikerült!

Aranyat szerettünk volna és arany minősítést értünk el Együtt! Remélem még sok hasonló szép eredményben lesz részünk a jövőben is. Addig is akárhányszor átsétálok az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola földszinti auláján és felpillantok a közösen elkészített munkánkra eszembe jut a sok élmény ami az alkotás örömével már csakis a miénk.

                                                                                                                                                                             Simon Ágnes