Kirándulás Bécsben – Prater

Bevettük Bécset

 

Iskolánk idegen nyelvi munkaközössége izgalmas programmal kínálta meg a tanulóifjúságot a tanév folyamán: egynapos bécsi kirándulásra hívtuk őket. A hónapokig tartó szervezőmunka eredményeképpen 50 fő várta a Panorama Tours buszát a Vörösmarty Mihály Általános Iskola előtt 2019.05.11-én kora reggel.

A mintegy ötórás út alatt utazóink többsége szundikálással pótolta a hajnali kelés miatt megrövidült alvásidőt, a Császárvároshoz közeledve azonban egyre élénkebb lett a társaság, izgatottan várta a tervezett programokat.

Egyik fő programelemünk a híres Schönbrunni kastélyba történő látogatás volt. Csoportunk számára az Imperial Tourt sikerült lefoglalni, amelynek keretében a kastély 22 gyönyörű szobáját/termét tudtunk megtekinteni. Információkat az egyes látnivalókról a mindenki számára külön biztosított magyar nyelvű audioguide szolgáltatott. A díszes kastélybelső eredeti bútorai, használati-és dísztárgyai sok mindent elárultak Ferenc József császár és Sissy császárnő mindennapjairól.

Természetesen a csodálatos kastélyparkban is körülnéztünk, gyönyörködve szemléltük az ott található szobrokat, szökőkutakat és a domboldalon magasodó, így rendkívüli panorámát nyújtó Gloriettet.

A körülbelül három órás kastélytúrát egy belvárosi séta követte, melynek keretében láthattuk az osztrák főváros több szép, régi épületét, pl. a Hofburgot, valamint szem-és fültanúi lehettünk egy, az állatszállítás ellen tüntető különös felvonulásnak.

Ezután következett a tanulók által leginkább várt program, a Práter. Ez a szabadtéri vidámpark attrakciók tömegét kínálja kicsiknek és nagyoknak, bátrabbaknak és kevésbé „bevállalósaknak” egyaránt. Kirándulócsapatunk az impozáns Óriáskereket próbálta ki először, majd kis csoportokba verődve mindenki kedvére sétálgatott és próbált ki játékokat mintegy két óra hosszáig.

A megbeszélt gyülekezőhelyre élményekkel és a vásárolt/nyert tárgyakkal gazdagodva érkeztek kirándulóink. A visszaút elején a tartalmas nap történéseinek megbeszélése zajlott, majd a jóleső fáradtság miatt egyre több embert nyomott el az álom.

Este tizenegy órakor tett le minket a buszindulási helyünkön. A visszajelzések alapján elmondhatom, hogy ezen a szép tavaszi napon egy élménydús, felejthetetlen kirándulásban volt részünk. Köszönöm az iskola vezetőségének és a kísérő pedagógusoknak a segítségét abban, hogy ennyi embernek sikerült örömet okozni.

 

Földi Krisztina