Olvass többet! határtalanul-magyarul nemzetközi irodalmi vetélkedő

Nem véletlenül mondják, hogy a könyvek tudással ruháznak fel. Minden elolvasott könyv egy-egy darabot tesz hozzánk, személyiségünkhöz, lelkünk „ruhájához”.

(Ézsiás Zsófia 11. C, BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma, Budapest)

Olvass többet!

határtalanul-magyarul nemzetközi irodalmi vetélkedő

 

A Debreceni Ady Gimnázium két tanára, Peternainé Juhász Zsuzsa és Kluka Hajnalka immár 14 éve töretlen lelkesedéssel szervezik az Olvass többet! határtalanul-magyarul nemzetközi irodalmi versenyt. Céljuk, hogy felkeltsék a tanulók figyelmét, érdeklődését a kötelező és ajánlott olvasmányokon túl egyéb kiváló művek iránt is.

Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai a 2015/2016-os tanévben kapcsolódtak be a kétfordulós országos vetélkedőbe, és minden évben a legjobbak között szerepeltek.

A 2019/2020-as tanév őszi fordulóján tanítványaink tovább öregbítették iskolánk hírnevét. Nagy büszkeségünkre Rab Hédi Lizett 7. a osztályos tanuló a közel 250 résztvevő között, a gimnazistákat megelőzve, első helyezést ért el.

Az 5-6. osztályosok között is nagyon szép eredmények születtek:

 

2. hely Szabó Orsolya 6. a
3. hely Pap-Valentin Nikoletta 5. a
8. hely Szűcs-Kota Csenge 5. b
10. hely Maka Márk 5.b
29. hely Vígh Levente 5.b
31. hely Kanalas Jázmin 5.b

Gratulálunk a versenyzőknek, és további sikereket kívánunk nekik!

Székelyfalvi Gáborné