Pályaorientációs technika órák

Pályaorientációs technika órák

 

“Ne elégedj meg azzal, ami vagy, hanem törekedjél arra ami lehetnél!”

Ez a Brechttől vett idézet lehetne a mottója a 2021. 02.10-én tartott pályaorientációs programunknak is.

 

Iskolánkban, az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában a Szolnoki Szakképzési Centrum közreműködésével rendhagyó technika órákon vehettek részt az iskola- és pályaválasztás előtt álló 7. osztályos tanulóink.

A foglalkozások négy helyszínen zajlottak, ahol lehetett mikroszkóppal kísérletezni, elsősegély – nyújtási képzésen részt venni, szerszámot és makettet készíteni.

A mikroszkópos kísérletek során egy különleges világ tárult a gyerekek szeme elé. Izgalmas volt látniuk a papucsállatkák mozgását, a légy lábát sokszoros nagyításban vagy éppen a hagyma héjának szerkezetét.

A fiúk különösen élvezték a szerszám és a makett készítést, ahol kalapácsot és helikopter makettet készíthettek, amit nagy – nagy örömükre haza is vihettek.

Az elsősegély nyújtási képzésen a lányok megtanulták a segítségnyújtás lépéseit, majd bátran

próbálkoztak az újraélesztés gyakorlati mozdulataival az ambu babán.

Jó volt látni a gyerekek csillogó szemét, s azt, hogy mennyire elvarázsolta őket az alkotás öröme, a segítségnyújtás szándékának fontossága vagy az új, és titokzatos világ, amelybe a mikroszkóp segítségével kerültek.

Köszönjük a Szolnoki Szakképzési Centrum pedagógusainak a pontos és lényegre törő magyarázatokat, a munkafolyamatok átláthatóságát. A kedvességüket, a türelmüket, amivel emlékezetessé tették a mai napot, és nem utolsósorban a sok dicséretet, amivel tanulóinkat illették.

 

Pomázi Melinda

7.b osztály osztályfőnöke