Sikeres ECDL vizsga – 2020

SIKERÜLT 🙂

 

Karantén ide, karantén oda, pandémia ide, pandémia oda, az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola lelkes kis csapata sikeresen felvette a versenyt az elemekkel és hősies munkával, hatalmas akaraterőről tanúskodva megszerezte az ECDL Base bizonyítványt.

  • ECDL vagyis European Computer Driving Licence – Európai Számítógép-használói Jogosítvány, az informatikai írástudás nemzetközileg egységes bizonyítványa, ahol a vizsgáztatás vizsgaközpontokban történik. –

Mi is ilyen vizsgaközpontba utaztunk el, méghozzá Szolnokra a Karakter Kft. székhelyére 2020. június 18-án, hogy számot adjunk tudásunkról az Online alapismeretek modulból. Az izgalom most különösen nagy volt, hiszen a körülményeket már-már rendkívülinek is mondhatnám. A március 16-án bevezetett online oktatás miatt a gyerekekkel személyes kapcsolatom nem volt, ezért szomorúan vettem tudomásul, hogy valószínűleg ezt a vizsgát a következő tanévre kell áttolnunk, elhalasztanunk. De nagy dilemmában voltam, hiszen ebben a csoportban 8. osztályos tanulók is vannak, voltak. Mi lesz velük? Vajon ők hogyan tudják az utolsó vizsgájukat megszerezni? A választott középiskolájukban lesz erre lehetőségük? Aztán jött a hír május végén, hogy enyhültek a veszélyhelyzet szabályai. Az iskolák megnyíltak a felügyeletet igénylő gyerekek előtt és így a mi csoportunk előtt is. Örültem.

Természetesen minden egészségügyi szabályt pontosan betartva (kézfertőtlenítés, távolságtartás, szájmaszk) folytattuk munkánkat, folytattuk a felkészülést a vizsgára. A gyerekek délelőttönként otthon az óráikon vettek részt, elkészítették az ebben a tanévbe kapott utolsó házi feladataikat, majd délután jöttek az iskolába ahol sok – sok gyakorló feladattal vártam őket.

És a gyakorlás meghozta a gyümölcsét, mert örömmel írom le, hogy a vizsgára jelentkezett minden tanuló sikeresen helyt állt.

Meg kell említenem Rab Hédit, aki a vizsga napján az országos Olvass többet! versenyen elért előkelő helyezéséért jutalomtáborban vett részt, és aki így lehetőséget kapott, hogy június 23-án saját otthonában online vizsgát tegyen. Láthatjuk, rendkívüli helyzetekben volt részünk.

Köszönettel tartozom a szülőknek, akik támogatták gyermekeiket és köszönöm a segítségét azon kedves szülőknek, akik a vizsgára való utaztatásban segítségünkre voltak.

Most álljon itt az ECDL Base bizonyítványt szerzett tanulók névsora:

1.     Ágotai Ede 7.a
2.     Bató Vivien 7.a
3.     Borsos Klaudia 8.b
4.     Eszes Dávid 7.b
5.     Eszes Nóra 7.a
6.     Havacs Vivien 8.b
7.     Komáromi Gyula
8.     Komáromi Martin 7.b
9.     Lengyel Izabella 7.a
10.  Nagy Róbert Levente 8.b
11.  Oláh Barnabás 7.b
12.  Rab Hédi Lizett 7.a
13.  Szabó Szilvia 7.a

 

 

 

Pomázi Melinda

az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola informatika tanára