A Magyar Kultúra Napja – alsó tagozat

„Idegen nyelveket tudni szép, a hazait pedig lehetségig mivelni kötelesség!”– Kölcsey idézete a mai napig aktuális és egyre inkább követendő példa.
Január első jeles napja iskolánk életében kiemelt fontosságú! Nem csak a magyar nyelv és irodalom tantárgy oktatásában, hanem a mindennapok feladata is egyre inkább a magyar nyelv, a kultúra ápolása, a hagyományok megőrzése!
Az alsó tagozatos tanulóink a 3-4. évfolyamokon január 22-én délután egy színes, változatos feladatokkal tarkított, játékos vetélkedőn vettek részt!
Életkoruknak megfelelően közelítettünk az ismeretanyagban, a feladatok összeállításában! A Szókereső és a Szófelhő játékban fogalmakat kellett megkeresni, a puzzle képkirakóban Kölcsey Ferenc képét kellett kirakni és felismerni. Egy rövid ismerettartalmú kisfilm megnézése után, a hallottakból egy kvíz feladatlapot oldottak meg közösen a gyerekek! A gyerekek együttműködése példaértékű volt, igazi csapatmunka volt. A legutolsó feladat egy vicces logikai és kreativitást fejlesztő játék volt: a nyelvújító mozgalom szavait, a ma használatos párjával kellett összepároztatni.
A gyerekeknek nagyon tetszettek a feladatok, sikerült felkelteni az érdeklődésüket. A verseny emlékére Oklevelet fognak kapni a csapatok!
Az 1-2. osztályos tanulók a Városi könyvtár szervezésében hamarosan bábelőadást látogatnak a Magyar Kultúra Napja alkalmából!
…soha ne feledjük: A hagyományok kötik össze a múltat és a jelent!

Bartáné Mucza Tünde és Vargáné Turza Judit szervezők