Csillagászat és robotika tábor a szolnoki TIT-nél

 

  1. június 24-28-ig intézményünk 20 harmadik évfolyamos kisdiákjának páratlan lehetősége nyílt arra, hogy részt vegyenek egy csillagászat és robotika témakörével foglalkozó napközis táborban. A helyszínt és a foglalkozásokat a Szolnoki TIT biztosította a huszonnégy emeletes toronyház tetején.

Hatalmas élmény volt a gyerekeknek és nekünk pedagógusoknak is, hogy a rengeteg hasznos és új információkat első kézből csillagászoktól, geológusoktól és repüléstechnikai-, környezetvédelmi mérnököktől kaphattuk meg. Csodálattal hallgattuk minden szavukat.

Délelőttjeinket a csillagászat végtelen érdekességei, szépségei között tölthettük. Speciális távcső segítségével megfigyelhettük a Napot is. A délutáni foglalkozásokon megismerkedtünk a Lego Boost-okkal, a robotika világával. A gyerekek csoportokban építették, majd programozták be egyszerű feladatok elvégzésére saját robotjaikat.

A hét során két alkalommal is kimozdultuk külső helyszínekre. Ellátogattunk Sülysápra a helyi csillagvizsgálóba és a heti programok méltó zárásaként a szolnoki Reptár adott helyet az egész napos élménytúrának.

A gyerekek és kollégáim nevében köszönjük-e nagyszerű és felejthetetlen lehetőséget!