Egészségnap

Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában 2023. november 6-án 13. alkalommal rendeztük meg a felsős tanulóknak az „Egy nap az életért” mentálhigiénés napot.
A diákok az első órában arról beszélgettek, hogy miért hálásak, majd a „Hálafa” leveleire felírták gondolataikat.
A nap során az 5-6. osztályosok megismerkedtek a vitaminokkal, magvakat, krémeket kóstolhattak, fűszerek segítségével képeket készítettek, tájékoztatást kaptak a NETFITT mérésről, elsősegélynyújtással kapcsolatos fontos információkat ismerhettek meg.
A 7-8. osztályosoknak a Safer Internet program keretében Matusek Zsuzsanna, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat képviselője „Netezz biztonságosan” címmel tartott előadást.
Ágotai Emese a Snüssz használat veszélyeire hívta fel a figyelmet.
Mérész Tímea nemcsak beszélt arról, hogy hogyan kell tinédzserkorban ápolni a bőrüket a fiataloknak, hanem a gyakorlatban is bemutatta.
Hevér Enikő rendőr százados őrsparancsnok a Csellengésről és következményeiről beszélgetett a diákokkal.
A felsős osztályokból 5-5 fő a Szociopoly társasjátékon vehetett részt. Az 5-6. osztályosok Kállai-Tóth Edina és Kézér Zsuzsanna, a 7-8. osztályosok Bass László vezetésével.
A játék során kipróbálhatták, mire is elég a segélyből, családi pótlékból, GYES-ből, alkalmi munkából szerezhető jövedelem. A játékosoknak a tartósan munka nélkül lévők jövedelmi viszonyai között kellett túlélnie a hónapot.
A nap végét összegzéssel és egy feladatsor kitöltésével zártuk. Az osztályok megbeszélték a számukra legfontosabb, legérdekesebb információkat.
Az alsós osztályokban Egészségnap zajlott. Két vendégelőadó tartott mozgásterápiás és mentálhigiénés foglalkozást. Megismerkedtek a gyerekek a Kíváncsiak Klubja természettudományos, élményközpontú programmal. Egy mesén keresztül segítettük a gyermekek fogászati kezelésektől való félelmeit leküzdeni.
Megismertük egy Superfood zabkeksz készítésének receptjét, melyet interaktív játékokkal elemeztünk. A mozgás is szerepet kapott ezen a napon. A diákok és a szülők izgalmas sportversenyen vehettek részt.
A szülők ezen a napon három előadáson vehettek részt:
Az internet veszélyei, Snüssz, Csellengés.