Elsős beíratkozás

ELSŐS BEÍRATKOZÁS A 2020-2021. TANÉVRE

“Mivel mindenki a maga módján látja a világot,
a maga módján éli meg nehézségeit és a sikereit.
Tanítani annyi, mint megmutatni a lehetőséget.
Tanulni annyi, mint élni a lehetőséggel.”

Coelho Paulo

 

Tisztelt Szülők! Kedves Leendő Vörösmartysok!

A 2020/2021-es tanítási évre történő iskolai beiratkozások szervezését – figyelemmel az országos járványügyi helyzetre – az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III. 25.) határozata a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról rendkívüli módon szabályozza.

A határozat célja, hogy a járványhelyzet várható alakulására tekintettel az általános iskolai beiratkozások minél előbb és minél kevesebb személyes kontaktussal valósulhassanak meg. Emellett ugyanakkor biztosítani kell a szülők szabad intézményválasztását is.

Munkatársaink és az Önök egészsége érdekében kérjük, hogy az e-Ügyintézés felületen írassák be tanköteles gyermeküket iskolánkba!

Ha a szülőknek nincs eltérő szándéka, a kötelező felvételt biztosító körzetes iskola a gyermeket hivatalból felveszi. Az iskolával való kapcsolatfelvételre a telefonos, elektronikus megkeresést javasoljuk, az adategyeztetés az elektronikus KRÉTA-rendszeren keresztül történik.

Kedves Szülők!

Az e-Ügyintézés felülete: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap.

Az oldalon keresztül a regisztrációt követően tudják kitölteni gyermekük beiratkozásához szükséges adatait a rendszer által felkínált űrlapon.

 

 

A beiratkozás során egyetlen általános iskolába kérhetik gyermekük felvételét.

A felületen az alábbi üzenet várja Önöket:

Tisztelt Szülő/Törvényes Képviselő!

Figyelemmel a vészhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Felhívjuk szíves figyelmét a 2020/2021. tanévre vonatkozóan az általános iskolai beiratkozás jellemzőire:

 1. A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy lehetőség szerint online módon küldje be gyermeke felvételi kérelmét az iskolába.
 2. A felvételi kérelmek benyújtása két szakaszban történik:
  1. 2020. április 6. 0:00 órától 2020. április 24 24:00 óráig a kérelmeket az alábbi iskolák egyikébe lehet benyújtani:
   • nem állami általános iskola vagy
   • állami, de körzettel nem rendelkező általános iskola.
  2. 2020. április 28. 0:00 órától 2020. május 15. 24:00 óráig az a) pontban nem szereplő iskolák egyikébe kell a kérelmet benyújtani:
   • a körzetes iskolába vagy
   • egy olyan körzettel rendelkező általános iskolába, amely a gyermekére vonatkozóan nem a körzetes iskola.
 3. Felhívjuk a figyelmét, hogy a második szakaszban (2020. április 28 – május 15) történő beiratkozás során – az Nkt. 50. § (7) bekezdése és a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (2) bekezdése alapján – csak egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét.

A személyes adatok rögzítése mellett jelöljék a választható tantárgyi specialitási igényüket: német nyelv, angol nyelv.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok bemutatására lehetőség lesz a 2020/2021-es tanév kezdetén, így nem kell személyesen megjelenniük az iskolában!

Ha a szülő nem a kötelező felvételt biztosító iskolába szeretné gyermekét beíratni, akkor szándékát a választott intézmény vezetőjének elektronikus úton, telefonon szükséges bejelentenie a kötelező felvételt biztosító iskola nevének és címének megjelölésével.

Ha ez nem a körzetes iskola, akkor 2020. április 27-ig értesítést kapnak a felvételről vagy az elutasításról.

Ha elutasítják, akkor 2020. április 28-án felveszi gyermeküket a körzetes iskola.

Beiratkozás papír alapú adminisztrációval:

Ha az elektronikus adategyeztetést nem sikerül megoldani, előre egyeztetett időpontban tudjuk fogadni Önöket 15 perces időintervallumokban.

Hívható szám: 0656-552-060 (munkanapon 8:00 – 13:00 óra között)

Kérjük, ha kérdésük van, akkor az iskola e-mail címére írjanak / iskola@ujszaszivorosmarty.hu /. Telefonos elérhetőséget is megadhatnak, visszahívjuk Önöket és segítünk.

Folyamatosan bővíteni fogjuk az információkat a beiratkozásról. Kövessék a honlapunkat www.ujszaszivorosmarty hu és a facebook oldalunkat!

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Szeretettel várjuk leendő elsős tanítványainkat, minden újszászi kisgyermeket ide, a Vörösmartyba!

 

Bogárné Simon Klára

intézményvezető

és a leendő elsős tanító nénik: Rehák Ágnes és Vargáné Turza Judit