Gyermeknap 2016 – Második felvonás – A bizonyítás

VÖRÖSMARTYS GYEREKNAP

2016.

Beszélj velem úgy, mintha felnőtt lennék!

Játssz velem úgy, mintha gyerek lennél!

Bízz bennem! Adj nekem feladatot,

majd meglátod, milyen ügyes vagyok!

Kaptak feladatot és megmutatták milyen ügyesek !!!

 Az eddigi évek hagyományától eltérően az idei tanévben az iskolai gyermeknapot nem a tanulmányi kirándulással kötöttük egybe, hanem rendhagyó módon ünnepeltünk.
Hetekkel korábban a felsős Diákönkormányzat pályázatot hirdetett a vállalkozó szellemű felső tagozatos tanulók között.
A pályázat célja az volt, hogy jöjjön létre egy gyermekekből álló „vezetői team”, akik egy nap erejéig átveszik intézményünkben a „hatalmat”. Megtervezik, milyen programokkal teljenek a meghosszabbított szünetek; kipróbálják, milyen az igazgatói székben ülni és felelős döntéseket hozni; milyen reggel köszönteni a tanulóifjúságot az iskolarádión keresztül; vagy épp milyen levezetni egy-egy foglalkozást.

Az új kezdeményezés hamar népszerűvé vált a gyerekek körében: pályázati plakátok készültek konkrét programtervekkel, megindult a kampány és az aláírásgyűjtés, hogy a legjobb pályázó gárda végül május 27-én feledhetetlenné tegye a többiek napját.

A legeredményesebbnek a 8.c osztályból szerveződött csapat bizonyult. Igényes programokat terveztek, humoros csapatindulót írtak, megnevezték, melyik pedagógus helyét szeretnék egy napra átvenni. Így lehetőséget kaptak, hogy terveiket ezen a napon meg is valósíthassák.

A nyertes csapatból Vachal Krisztina töltötte be Klárika néni szerepét, és lett egy napra iskolánk igazgatója. Helyettesei Tóth Csenge (Makainé Zérczi Zsuzsanna szerepében) és Barta Dóra (Utasi Katalint testesítve meg) lettek. A DÖK segítő nevelő helyébe Dóka Henriett lépett, és Szilvike néni helyett szervezte aznap a programokat. Pomázi Melinda nénit pedig Barta Viktória helyettesítette. A gyerekek egész héten a pénteki nap előkészítésén fáradoztak, és sikerrel vették az akadályt.

A gyermeknap az iskola kulcsának jelképes átadásával indult. Majd az újdonsült „Klárika néni” köszöntötte a tanulókat, és ismertette a 20 perces szünetek programját.
Az első szünetben reggeli tornázhatott kicsi és nagy egyaránt: mind az alsósak, mind a felsősek jól átmozgathatták tagjaikat.
A második szünet a picurkáké volt, az iskolaudvar cukorkalelőhellyé vált, és minden leleményes alsós lurkó jól lakhatott az elrejtett cukorkákat meglelve.
A harmadik „tízpercben” párhuzamosan folytak a programok: az alsósok aszfaltrajzversenyen vehettek részt, míg a felsősök benn zenefelismerő játékkal mérhették össze tudásukat.
A negyedik szünet a felsőnek kedvezett, ügyességi feladatok vártak a nagyokra: hullahopp-karikázás, lábtoll- és focidekázás, ugrókötelezés.
Minden feladat értékelésre és díjazásra került.

A 6. órában pedig, hogy megfeleljünk a mindennapos testnevelés elvárásainak, váltóverseny vette kezdetét. Humoros, mókás ügyességi feladatok vártak a vegyes csapatokra, akik a hőség ellenére derekasan helyt álltak az aszfaltpályán.

A nap folyamán 40 perces, játékos órák szórakoztatták tanulóinkat. A szünetek színes programkínálatát trambulinozás gazdagította, és a nap megkoronázását a jól megérdemelt közös jégkrémezés jelentette.

Jól szervezett, vidám hangulatú, kellemes napot tölthettünk ismét együtt! Élmény volt kicsinek, nagynak egyaránt.

Pap Szilvia DÖK vezető

 

.

Gyermeknap az alsósokkal

Nagy izgalommal kapcsolódtunk be az iskolai Gyereknapba,amit komoly szervező munka előzött meg a felsős DÖK részéről.

Az alsó tagozatos tanulók a délelőtti programokban jókedvűen vettek részt. A cukorkakeresés izgalmas feladat volt és lehetőség arra, hogyan szerezzünk örömet társunknak, aki esetleg már nem talált cukrot. Kedvesen figyeltek egymásra, hogy mindenkinek jusson.

A trambulinnál folyamatos sorban állás volt, óvatosan ugráltak és betartották a szabályokat.

Az aszfaltrajzversenyen minden alsós osztály színes, vidám rajzokkal köszöntötte a Gyermeknapot. A legjobbnak a 2.b osztály rajzát ítélte az újdonsült diákigazgatóság. Jutalmuk egy pöttyös labda volt. A délutáni programok iskolán kívül folytatódtak. A3-4.osztályosok a Templom dombon számháborúztak, míg az 1-2. osztályosok az Úttörő parkban Rókavadászatot tartottak. Egy másik játékot is tanultak,a népszerű Gyümölcskeresést! Nagyon tetszettek a régi-új játékok a gyerekeknek.

Különleges nap volt,reméljük egy új hagyományt teremtettek ezek a gyerekek!

Jövőre gyerekek veletek ugyanitt!!

Bartáné Mucza Tünde

Gyermekszervezet vezető