Gyümölcs saláta készítés a Vörösmartyban

A gyümölcsök előnye, nagy tápértékükön, ezáltal a betegségmegelőzésben betöltött szerepükön túl, hogy édes ízük révén tökéletes alternatívaként szolgálnak a sok hozzáadott cukrot tartalmazó édességek helyett. Természetesen a gyümölcsök esetében is igaz, hogy friss, idényjellegű fajtáik szolgálják leginkább egészségünket.

Ehetjük külön-külön vagy salátaként, kisétkezés vagy desszert részeként; leves, mártás vagy ízesítőanyag formájában főétkezésre. Legjobb, ha mindig idényjellegű, friss példányokat választunk, ezeket nyersen vagy kímélő konyhatechnológiával elkészítve fogyasztjuk, hogy a legtöbb értékes tápanyaghoz juttassuk hozzá szervezetünket!
(forrás: www.preventissimo.hu/tudastar/cikk/270 )

Ma délután a negyedikes és ötödikes ÖKO szakkörön gyümölcs salátát készítettünk. Az elkészült finomságokkal igyekeztünk vitaminháztartásunkat feltölteni. A délután remek hangulatban telt el.