III. Jótékonysági Kerti Party az Újszászi Vörösmartyban

Június 01-én szombaton délután megtartotta iskolánk III. kerti partyját. Az időjárás majdnem megtréfált bennünket az idén is, de végül azt a négy óra hosszát, míg a program tartott kibírta eső nélkül.

A délután jó hangulatáról szokás szerint iskolánk tanulói gondoskodtak, produkcióikkal a jó kedv és a boldog, önfeledt pillanatok elmaradhatatlanok voltak. Most is 2 felvonásban álltak színpadra a gyerekek. Egyéni/csoportos, vagy osztályprodukciókkal képviselték magukat az osztályok tanulói, emellett felléptek a Bartók Béla Zeneiskola újszászi növendékei, illetve a Teátrum Művészeti Alapiskola diákjai is. Többnyire zenés-táncos koreográfiákkal készültek a tanulócsoportok, hiszen egy laza kora nyáreste, kint a szabadban mi sem esik jobban a fülnek és a léleknek, mint egy lendületes, látványos zenés produkció, vagy egy mókás jelenet. Míg a gyerekek a színpadon gondoskodtak a jó hangulatról, addig a szülői munkaközösség csapata arról gondoskodott, hogy senki ne maradjon éhes, vagy szomjas.

A közel 250 fellépő gyermek a műsor végén a Fináléban együtt is színpadra állt és együtt énekelték az Arra születtünk…. c. dalt. Fergeteges produkció volt. A rendezvény házigazdái, a műsorvezetők Silye Heléna és Endrődi Tamás 7. évfolyamos diákok voltak.

És, hogy mire is gyűjtöttünk? Tavaly ilyenkor elhatároztuk, hogy iskolánk közösségi tereit bekameráztatjuk. A II. kerti party bevételéből az épület felső tagozatos részében a közösségi terek bekamerázása meg is történt. Ezt a kamerázást szeretnénk folytatni az udvaron is, az idei rendezvény bevételének egy részét erre szánjuk.

Idén május óta büszkén viseljük a madárbarát iskolakert címet is. Hogy méltó legyen iskolánk erre a címre, szeretnénk folytatni az iskola parkosítását, ligetesítését, hogy minél vonzóbb legyen egyrészt több madárfaj számára is. És természetesen számunkra is kellemesebb hely legyen a szabadidő eltöltésére.

Itt szeretnék beszámolni szintén egy – a tavalyi kerti partyn elhangzott – kérés megvalósulásáról. Iskolánk udvara nagyon népszerű a fecskecsaládok körében, aminek mi nagyon örülünk, hiszen ÖKO iskolaként fontos számunkra a természetes környezet megóvása, költöző madaraink védelme. Csak az udvari homlokzatokon több, mint 120 fecskefészek található, amelyeket védünk és óvunk. Azonban az ablakok és a párkányok tisztaságának fenntartásában adnak a fecskék feladatot. Akkor kértem a szülők segítségét abban a törekvésünkben, hogy a fészkek alá fecskepelenkákat helyezzünk fel. Kerestük akkor azokat a vállalkozó kedvű szülőket, akik elkészítik ezeket a pelenkákat. Örömmel és nagy-nagy hálával vettük, hogy a fecskepelenkák elkészültek és már fent is vannak a fészkek alatt. A felajánlás Makai Zsanna 3.a osztályos tanuló szüleitől érkezett, Makainé Bakó Ildikótól és Makai Jánostól. A télen 130 db fecskepelenkát gyártottak le családi vállalkozásban, iskolánk karbantartója pedig elhelyezte azokat a fészkek alá. Kedves Makai család! Hálásan köszönjük a felajánlást.

Tisztelt Szülők, kedves Mindenki! Elismeréssel mondok köszönetet mindenkinek, aki rendezvényünk sikeréhez hozzájárult. Elsősorban a partyn szereplő gyerekeknek és pedagógusaiknak, akik a tanítás/tanulás és számos egyéb iskolai program és feladat mellett is fáradhatatlanul készültek, próbáltak a szombat délutánra. Másrészt nagyon köszönöm a szülőknek a helytállást, a szervezésben és megvalósításban nyújtott segítséget. Szeretném kiemelni Muczáné Csényi Szilvia SZMK elnök munkáját, aki a büfé üzemeltetését, a szülők összefogását vállalta magára. Köszönöm Újszász Városi Önkormányzat Dózsa György úti főzőkonyha munkatársainak, az Önkormányzat karbantartó kollégáinak a segítségét.

A tombolafelajánlások az idén is várakozáson felüli mennyiségben érkeztek, értékesebbnél értékesebb ajándékok találtak gazdára. A tombolahúzás alkalmával az osztályok felajánlásai mellett az újszászi intézmények, képviselők, vállalkozók, hozzátartozók, volt és leendő tanítványok ajándékai is a nyeremények közt voltak. Köszönet a felajánlásokért.

Rendezvényünket és céljainkat tombola és pénzbeli felajánlással támogatták:

Dobozi Róbert Polgármester

Kaló Istvánné Alpolgármester

Bogárné Simon Klára

Petrik Ferenc és felesége

EszTA Építő Kft.

Újszászi 4 H Egyesület

Újszász Városi Óvoda és Bölcsőde

Szent Márton Görögkatolikus Szolgáltató

Napraforgó Cukrászda

Jász-Pc Kft

Szilváshús Kft

Bernadett zöldséges

Sólyom ételfutár

Albán pékség

Kitti virágműhely

Bagi virág

Tündérszem Optika

Benyus-Ker Kft.

Fecske Kft.

Kastély ABC

Vénusz szépségszalon

Barbi Fagyizó

Erzsó cukrászda

Piaci Pékség

Kinai Ruházati Üzlet

Simon Ágnes EV.

Csehné Kun  Szilvia

Zsigray-Riskó Dóra

Földi Zoltán

Rehák Ágnes

Szőke Zoltán

Dobozi Erika

Sváb Gasztro Kft.

Mérész Zoltán EV.

Ádám Dóra

Kiss Tamás egyéni vállalkozó

Maka Bence családja

Menkó Attila

Csahóczi Ildikó

Pásztorné Ónodi Erika

Feindl Ilona

Berki Kiss Erika

Páhi Sándor

Páhi Annamária

Szarvák Norbert és családja

Botos Letícia és családja

Joó Bence

Joóné Szabados Szabina

Oravecz Hajnalka

Mérész Tímea

Molnár Nikolett szülő

Dániel Zoltán és családja

Polgárőrség

Csajbókné Nyáry Erzsébet

           és iskolánk, valamennyi osztálya.

Diákjaink és kollégáim nevében mindenkinek köszönöm lelkes támogatását, mellyel az idén is hozzájárultak céljaink sikeres megvalósításához.

Jövőre újra együtt!

                                                                                                                                 Makainé Zérczi Zsuzsa                                                                                                                                                         igazgató