Mátra tábor – Sástó

Az utazás zökkenőmentesen ment, odafelé megálltunk a gyöngyösi állatkertben ahol az állatok megtekintése mellett lehetőség volt kis oroszlánokkal való találkozásra. Megsimogathattuk őket és játszattunk velük. Gyöngyöstől már csak 20 percet utaztunk a szállásig. Egy órakor megérkeztünk táborba. Mind a 32-en elfoglaltuk a szobákat. 2 faházat kaptunk mindegyikben 4 szoba volt. Külön a fiúk és lányok. Miután mindenki kipakolt felfedeztük a szálláshelyet. Vacsora előtt elnéztünk a sástói kilátóba. Az53 métermagas torony tetejéről festői kilátás tárult elénk, a jó időben nagyon messzire el lehetett látni. Gyorsan mindenki lőtt pár képet aztán indultunk vissza. Aznap csak vacsorát kaptunk.

Kedden a nyolc órai reggeli után érdekes bemutatót láthattunk a magyar íjászokról és magunk is kipróbálhattuk az íjászkodást. Ebéd után a fiúk nagy örömére gerillaharcon vehettünk részt, ami igazából egy lézeres csata volt. Két csapatra kellet osztódni, 9 fegyver volt ezért mindig egy 5 és egy 4 fős csapat játszhatott. Minden táborozó nagyon élvezte. Délután elsétáltunk a hangulatos központba ahol találtunk boltokat, éttermeket, fagyizókat, szuvenír árusokat így mindenki kedve szerint vásárolhatott. Szerdán az első program egy hét kilométeres túra volt a sárga vonalon a vadregényes erdőben. A túra végére mindenki kifáradt, de azért nagyon élveztük.

Az ezt követő program egy kincskereső játék volt ahol 4-5 fős csapatokra osztottak fel minket. A kincskeresés után ismét elsétáltunk a központba majd délután karkötőket készítettünk, este pedig a tábor nagytermében egy tábori kvízt rendeztek a kísérő tanár nénik, ahol három csapat versengett. Mókás feladatok voltak, de elsöprően a legviccesebb a szépségverseny volt, ahol 3 lány és 3 fiú öltözött be az ellenkező nemű társai ruhájába. A rendezvény végén pedig megünnepeltük a tábori szülinapos Nagy Natália születésnapját. Csütörtökön bemutatták a betyárok életét és kipróbálhattuk mi is milyen csattogtatni egy igazi ostort. Délután volt egy táborzárás ahol a versenyek jutalmait vehettük át. Este újabb vetélkedőkön vettünk részt. Minden táborozó jól szerepelt a dekázásban vagy a hullahopp karikázásban, de nagyon élveztük a lufi táncot is éjszaka pedig még buliztunk a teremben, majd éjfélkor mindenki nyugovóra tért. Pénteken reggeli után indultunk hazafelé, de kaptunk hideg csomagot útravalóul. Útközben még fürödtünk egyet a Jászszentandrási strandfürdőben. Augusztus nyolcadikán 17:30-kor értünk haza.

Nagyon köszönjük ezt a csodálatos öt napot a szüleinknek és a kísérő tanárainknak: Bóta Adriennek, Eszesné Csizmadia Melindának és Pomázi Melindának.

Egy örök élmény marad mindannyiunk számára!

Bakó Kornél 8.c

Ez a felejthetetlen 5 nap nem jöhetett volna létre támogatóink nélkül.

Ezért köszönettel tartozunk Molnár Péter Polgármester Úrnak, az Újszászi Vörösmarty Tanulmányi és Sport Alapítványnak, az Együtt Újszászért Egyesületnek, Paplanos Tibor, Mérész Zoltán, Nagy Róbert szülőknek és természetesen azoknak a szülőknek, akik bármilyen felajánlással támogattak bennünket!

A táborozó gyerekek és nevelők nevében:

Pomázi Melinda
táborvezető

További képek a táborról itt tekinthetők meg.