Mesterségem címere – Pályaorientációs nap

2023.03.17-én iskolánkban pályaorientációs napot tartottunk, ahol színes programok várták a gyerekeket.

Nagyon sok hasznos és érdekes információt lehetett megtudni szakmákról, foglalkozásokról az osztályfőnökök által összeállított sok-sok feladatból, kisfilmből álló osztályfőnöki órákon.

Az első órában a közönségtalálkozón gyerekeink Turi Lászlóval, az Életjel Mentőcsoport vezetőjével és hős kiskutyájával Smiley-val is találkozhattak. Az érdekes előadáson tanulóink által feltett kérdésekre válaszolva szó esett többek között a törökországi földrengésről is.

A délelőtt folyamán címert is készített minden osztály. Erre lehetett készülni, mert egy héttel előbb kihúztuk azt a szakmát, amit a címerben be kellett mutatni.

A nagyszerű alkotások az iskolánk aulájában kiállításra kerültek.

A 4. órában minden osztály részt vett a Mesterségem címere elnevezésű vetélkedőn, ahol izgalmas, érdekes feladatokat kellett megoldaniuk.

Előzetes feladatot is kaptak a csoportok, be kellett mutatni mindenkinek egy szakmát. Igazán érdekes, színvonalas bemutatókat láthattunk. Megismerhettük többek között az orvos, mentőtiszt vagy éppen a szakács foglalkozást is.

Több osztályban szülők is részt vettek az órákon, hiszen volt nálunk rendőr és katona apuka is.

A felsős tanulóink közül 40 fő elutazhatott Jászfényszarura, ahol a Thyssenkrupp Hungary Kft. gyárában megtekinthették, hogyan is készülnek autó alkatrészek a legmodernebb számítógépes technika felhasználásával.

Köszönjük szépen vendégeinknek, hogy ellátogattak hozzánk, valamint köszönjük Bede Gábornak, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadójának, hogy a gyárlátogatást lehetővé tette számunkra.