Pályaorientációs nap az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában – 2019

„Tűzoltó leszel s katona!

Pályaorientációs nap az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában

Az emberi erőforrások minisztere 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendeletének 5.§-ban meghatározza, hogy egy tanítás nélküli munkanapot az általános iskolákban pályaorientációs célra kell felhasználni.

Iskolánkban, az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában fontosnak tartjuk, hogy a pályaorientációs tevékenység ne korlátozódjon a 7–8. évfolyamra, hanem minden életkorban az annak megfelelő formában készítse fel a tanulóinkat a felnőtt életre, a továbbtanulásra valamint, hogy személyes élményeik alapján alakuljon ki bennük a szakmatanulás igénye és elősegítse a tanulóink ismereteinek, tapasztalatainak bővítését a munka különböző színterein.

Élve az Oktatási hivatal által adott lehetőséggel, iskolánkban idén már második alkalommal, 2019. január 10-én pályaorientációs napot tartottunk a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum szervezésében.

A programok lebonyolításában közreműködtek SZMSZC tagintézményeinek pedagógusai, diákjai, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság I. Toborzó és Érdekvédelmi Központ katonái, valamint iskolánk pedagógusai.

A színes, látványos, sokrétű, a műszaki életet jól bemutató programok ismét nagy sikert arattak tanulóink körében.

Bízom benne, hogy ezzel a nappal sok gyermeknek irányt tudtunk mutatni életpályájuk megtervezésében, és fel tudtuk kelteni érdeklődésüket egy-egy szakma tanulásának igényére.

 

                                                                                                  Pomázi Melinda

A „Mi a pálya?” Pályaorientációs projekt

                                                                                                             szakmai koordinátora