STEAM4ALL projekt Athénban

A tavalyi tanévben volt szerencsénk együttműködni a Szabó Szabolcs Alapítvánnyal és nekik köszönhetően megismerkedni a STEAM4ALL projekt által kínált lehetőségekkel (https://www.facebook.com/steam4allproject). A STEAM4ALL projekt (Erasmus+) a természettudományokat, a művészeti oktatással egyesítő módszeren alapszik. Célja a tanulók motivációjának támogatása és aktív részvételük fokozása a reál tárgyakban. STEAM4ALL projekt hozzájárul a STEAM oktatási struktúra fejlesztéséhez azáltal, hogy a tanulókban tudatosítja az egyes készségek fejlesztésének fontosságát. A projekt, a tanulók motivációjának támogatását és aktív részvételének elősegítését célozza a reál és természettudományos tantárgyakban, különös tekintettel a hátrányos helyzetű tanulókra.
A 2022/2023-as tanévben külsős pedagógus, Tóth Imola közreműködésével tartottunk rendhagyó természettudományos órákat a 7. és 8. osztályos tanulóknak.
Nagy örömünkre szolgált, hogy az idei tanévben lehetősége van iskolánk pedagógusának, Tóth Ágnes tanárnőnek a projekt tartalmi elemeivel Athénban megismerkedni. Az athéni projektnapok célja a STEAM módszer elsajátítása, a projektben kidolgozott anyagok alkalmazási lehetőségeivel való ismerkedés. Köszönjük a lehetőséget!