Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntő

Április 6-án öt jelenlegi és volt vörösmartys diák képviselte Újszászt Cegléden a Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntőjén. A rendezvényen az ország legjobb 411 tollaslabdázója vett részt. A versenyzők svájci rendszerben játszottak, ami azt jelentette, hogy minden kör végén az azonos győzelemmel és vereséggel rendelkező diákok játszottak egymás ellen.

Kiss Vendel a harmadik korcsoportos fiúknál, a négy mérkőzéséből egyszer győzött és háromszor vesztett, így a 37 fős mezőnyben a 29. helyen végzett.

Dániel Petra a negyedik korcsoportos lányoknál a négy mérkőzéséből háromszor győzött és csak egyszer kapott ki. Ő a rangsorban a 11. helyen végzett és április 7-én a legjobb 24 között folytathatja a kieséses szakaszt.

Testvére Patrik kétszer tudott győzedelmeskedni és ugyanennyiszer két szoros játszmában alulmaradt ellenfeleivel szemben, így a rangsorban a 13. helyen végzett, de Petrához hasonlóan másnap folytathatja a versenyt.

Ágotai Ede az ötödik korcsoportban Patrikhoz hasonlóan szintén két győzelemmel és két vereséggel továbbjutott és küzdhet a minél jobb helyezésért.

Vígh Levente sajnos peches volt és három mérkőzésen is szoros küzdelemben kapott ki. Az utolsó összecsapását viszont rendkívül összeszedett játékkal és hatalmas küzdéssel (még a földön csúszva is visszaadta a labdát) megnyerte, azonban sajnálatos módon nem jutott tovább.

Gratulálunk minden résztvevőnek!