Vörösmartys Erzsébet tábor – első évfolyam

2024. jún. 24-28. között került megrendezésre az Erzsébet-tábor. Rengeteg színes program várta a gyerekeket. Volt lehetőség a környezetvédelemmel ismerkedni, és a fenntarthatóságról beszélgetni. Megszépítettük az iskola környékét, összeszedtük a szemetet, és PET palackból készítettünk teknőst.
Vonattal kirándultunk a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, ahol különleges állatokkal és növényekkel ismerkedhettünk meg. Nagyon élvezték a gyerekek.
Székelyfalvi Gáborné Katika segítségével megismerhették a táborozók szappankészítés rejtelmeit. Gyönyörű, illatos, színes szappanok készültek.
Iskolánk védőnője, Ágotai Emese előadást tartott az egészséges ételekről, valamint a helyes fogmosási technikáról, amit helyben ki is próbáltak a gyerekek, és a tanultak szerint mosták meg a fogukat.
Az egészséges életmódhoz kapcsolódóan elmentünk Vígh Laci bácsi és Terike néni csodálatos kertjét megtekinteni, ahol finom házi készítésű szörppel kínáltak bennünket. Nagyon finom volt! Köszönjük!
Az udvaron kerékpáros ügyességi pályát állítottunk össze a gyerekeknek, akik otthonról hozott kerékpárokkal és rollerekkel tették próbára magukat. Nagyon fegyelmezetten, de annál ügyesebben vették az akadályokat.
Meglátogattuk a Szamóca Bábcsoport bábelőadását, amelyet nagy érdeklődéssel hallgattak a gyerekek. Az előadáshoz kapcsolódóan, mi is készítettünk bábokat.
Tóth Gábor tanár úr a lábtoll-labdával ismertette meg a gyerekeket. Nemcsak bemutatót tartott, hanem ki is próbálhatták a táborozók. Hátha esetleg valaki kedvet kap, és a jövőben szívesen lábtollazik.
Lehetőségünk volt elmenni a szolnoki TISZApART Moziba, és ott megnézni Lassie legújabb kalandjait. Sok gyerek most volt először moziban, így igazán különleges élményt nyújtott sok gyereknek.
Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki hozzájárult a gyerekek csodálatos, élménydús táborozásához: a Szamóca Bábcsoportnak, Székelyfalviné Katikának, Ágotai Emesének, Tóth Gábornak, Vígh Laci bácsinak és Terike néninek! Köszönjük!
Sulyok Marianna